Sveikinu visus, kurie neabejingi techniniams ir ne tik rankdarbiai.
Noriu atkreipti jūsų dėmesį į antenos, skirtos nuotoliniam skaitmeninio transliavimo priėmimui, variantą. Aišku, mano gaminyje nėra nieko iš esmės naujo, bet galbūt kažkam naudinga idėja sujungti stiprintuvą su antena. „Charčenko“ antena pirmiausia traukia dėl lengvai pagaminamo, gero pakartojamumo, pakankamo plačiajuosčio ryšio, tinkamo stiprinimo (nurodytas iki 9dB su atšvaitu, bet aš vis dar neturiu ko išmatuoti) mažais matmenimis. Mano manymu, jis veikia geriau nei pažįstamas „džiovintuvas“.
Taigi, apie priežastis, paskatinusias norą sukurti šį kūrinį. Mūsų mieste, be abejo, yra bokštas, su kuriuo transliuoja pirmąjį „skaičių“ multipleksą ir žadu įtraukti antrąjį (jau dvejus metus), bet aš noriu čia ir dabar, kaip ir daugelis. Kaimyniniame mieste antrasis paketas jau seniai įtrauktas, tačiau, žinoma, jis nepriimamas nei prie vidinės antenos, nei iš išorės, be stiprintuvo. Turėjau tokią anteną sode, neseniai ją atidaviau kaimynei mainais už medžiagą, todėl buvo galima parodyti, kaip tai darau.
Produkcijai nereikia labai trūkstamų medžiagų, net jei viskas išeina pigiau nei gamykloje, jau nekalbant apie super reklamuojamas pažadą gauti 80 (?) Kanalų (yra keletas, aš skaičiau apie šią apgaulę).
Medžiagos:
1. Kabelio ilgis 4x16mm² - 1,5m.
2. SIP vielos gabalas - 1,5–2m.
3. 1-1,5 mm storio lakštinis aliuminis. 60x200mm. (Aš supjaustiau iš senos keptuvės)
4. Antenos stiprintuvas iš „džiovintuvo“.
5. Spaustukai, skirti antenai pritvirtinti prie stiebo.
6. Silikono sandariklis
7. Ir, žinoma, laidas ir kištukas.
8. Maža litavimo dėžutė.
9. M5 varžtai (įleidžiama galva) su veržlėmis ir poveržlėmis - 2 vnt.
Įrankiai:
1. Hacksaw
2. Metalinės žirklės
3. Gręžtuvas (naudojau rankinį)
4. Gręžtuvai 1,5 ir 5mm.
5. Įrašykite asmeninę ar paprastąją bylą.
Visų pirma, mes skaičiuojame savo anteną. Ypač nesivargindamas, paėmiau duomenis apie mane dominančius dažnius. Mano mieste tai yra 602 MHz (37 kanalas) pirmasis paketas ir 770 MHz (58 kanalas) žadėtas antras. Mane domina kaimynų -546 MHz (30 kanalų), pirmojo ir 498 MHz (24 kanalų) antrųjų multiplekserių duomenys, todėl padarysiu jiems anteną. Gauti dažniai, tiksliau, vidutinis dažnis, buvo pakeisti į internetinę skaičiuoklę ir gauti reikiamus dydžius.
Kitame etape mes paruošime medžiagą - nuimkite laidą
ir SIP už pliką laidą.
Iš senos keptuvės ištraukiame lakštinio aliuminio gabalėlį.
Iš kabelio šerdies 16 mm² (ø5,1 mm) replėmis sulenkiame „aštuonias“ antenas.
Padarome G8 sankryžos sutapimą, pusę skersmens šlifuodami failu.
Prijungimo taškai yra gręžiami ø 1,5 mm kniedėms.
Kniedžiame prie aliuminio kabelių juostų, kurių plotis 7 mm, ilgis 50 (su paraštėmis), sankryžos.
Juostas sulenkiame taip, kad stiprintuvą prie jų pritvirtintume varžtais.
Juostelėse gręžiame ø5 mm skyles varžtams, kurie pritvirtina stiprintuvą, grubiai tariant, vietoje, naudodami patį stiprintuvą kaip šabloną, išlaikydami 10 mm atstumą (arba kas yra apskaičiuojamas) tarp plokštelių. 7 mm skersmens skylės įleidžiamos į dugną (įsukamos varžto galvutės skersmuo).
Kitą žingsnį pavadinčiau pasityčiojimu iš stiprintuvo.
Šios konstrukcijos stiprintuvas nėra prabanga, bet priemonė silpnu signalu per kabelį, kuriuo jis susilpnėtų per pirmąjį metrą, nukreipti į imtuvą.
Kadangi jis matmenų atžvilgiu netilpo į jungiamąją dėžę ir jį reikėjo įstatyti, jo kraštai ir standartinis kabelio tvirtinimas buvo tiesiog barbariški - metalinės žirklės - supjaustytos reikiamo dydžio, o lentos centre buvo išgręžta skylė savisriegio varžtui. Atliekant šią operaciją nepaveikti gyvybiniai stiprintuvo organai.
Antenos atšvaitas taip pat pagamintas pagal internetinius skaičiavimus. Rėmai yra sulenkti iš tos pačios laido šerdies, kaip ir antena. Didelis rėmas yra išlenktas pagal atšvaito projektinius matmenis, o mažasis skirtas pritvirtinti anteną prie stiebo, antenos lakšto laikiklius (metalinius izoliatorius) ir, beje, padidinti grotelių tvirtumą.
Rėmai yra tarpusavyje sujungti aliuminio juostele, po to suspaudžiami replėmis.
Mes gauname tokią konstrukciją:
Grotelės pagamintos iš vienkartinių SIP laidų, pakaitomis apvyniojančių ilgąsias rėmų puses 10 mm žingsniu.
Norint išlaikyti grotelių žingsnį ir dydį (priveržti smėlio laikrodžio atšvaito šonus), aš rekomenduoju padaryti šabloną iš 10 mm bėgelio, pjaudamas jame rėmų dydžio išpjovas. Per tam tikrą stebuklą aš saugojau seną šabloną (dvejus metus tarnavo kaip komodos pamušalas), todėl aš nedemonstruoju, kaip jį pasigaminti, ir todėl jis yra aiškus.
Dėl to atšvaitas atrodo taip:
Primena šaldytuvo groteles.
Apskritai, žinoma, galite išsiversti be atšvaito, tačiau mano atveju reikėjo ne tik padidinti tolimosios stoties signalą, bet ir susilpninti artimojo signalą, nors papildomas stiprinimas (mano manymu, neteisinga antenos išraiška, krypties koeficientas yra teisingesnis) nepakenktų.
Antenos ir reflektoriaus jungtis pagaminta iš aliuminio laikiklių („metalinių izoliatorių“).
Visos vientisos jungtys yra pagamintos iš kniedžių, pagamintų iš vienos SIP šerdies.
Nukritimo laidas, jei nėra (visas perteklius jau buvo nupjautas ir užplombuotas) standartinio laikiklio, yra tiesiog užlydomas prie stiprintuvo plokštės.
Toliau paslėpiame stiprintuvą jungiamojoje dėžutėje ir dėl atšiaurių oro sąlygų visas jungtis ir skylutes padengiame silikono sandarikliu.
Mes pritvirtiname antenos lakštą per laikiklius prie reflektoriaus ir gauname gatavą produktą:
Parodyti diegimą ir azimuto derinimą nėra prasmės, imtuvų nustatymų meniu parodysiu savo judesių rezultatą:
Visų pirma, turite įjungti antenos maitinimą, nes imtuvas turi tokią funkciją.
Nustatymų meniu mes einame rankiniu būdu ieškoti kanalų, nustatome mums reikalingą kanalą ir žemesnėje skalėje (signalo kokybė) nustatome anteną azimute. Leiskite jums priminti, kad man reikia 24-ojo ir 30-ojo kanalų.
Dievas pats liepė patikrinti mūsų bokšto signalą:
Dabar įjungiame automatinę imtuvo paiešką ir žiūrime, kokias programas jis sužavės:
Iš pradžių jis pagavo mane antrą tolimojo bokšto multipleksą, būtent tai ir buvo viskas.
Šie du paketai yra beveik vienodi, jie skiriasi tik naujienų programomis skirtingose srityse.
Dėl to turime 30 kanalų, iš kurių 10 pakartojami.
Taip, pamiršau pamiršti nurodyti atstumus iki siųstuvų.Jei patikėsite informacija iš interaktyvaus žemėlapio „TsETV“, tada į tolimą tiesią liniją 21 km., O iki mūsų tik 4 km. Aukščio kampas tarp jų yra 74 °.
Gaminant anteną nė vienas stiprintuvas nebuvo sunkiai sužeistas.